Padel tennis

 

Padel, tidligere kaldet Padel tennis, er i grove træk en kombination af klassisk tennis og squash. Det har selvfølgelig bare sit helt eget regelsæt, udstyr og baner.

En Padel bane måler 10 x 20 meter og er omgivet af høje glasvægge, der bliver brugt aktivt i spillet. Ligesom i tennis er banen delt op på midten i form af et net langs jorden. Padel er en helårssport, der kan spilles både inde og ude.

Padel blev opfundet i Mexico i 60'erne. I dag er Spanien det land i Europa, hvor flest spiller Padel, og solbrune spaniere, der pisker rundt på udendørs baner i deres misundelsesværdige vejr, et ret hyppigt syn.

I Danmark er det derimod knapt så almindeligt. Vi har væsentligt flere indendørs baner, og antallet af disse er igennem de seneste år eksploderet i takt med, at flere og flere har fået øjnene op for spillet.

Pointsystemet er det samme som i tennis. Seks vundne partier giver et sæt, og der spilles altid bedst af tre sæt. I Padel er det også serven, der sætter gang i et parti, men modsat tennis skal man i Padel underhånds-serve – en betydeligt nemmere serv at eksekvere som nybegynder.

En Padel kamp varer typisk en time, og tiden flyver med raketfart, så husk at nyde hvert et minut.

Ole Sonberg
Afdelingsleder Padel tennis