Padel

 

Padel, tidligere kaldet Padel tennis, er i grove træk en kombination af klassisk tennis og squash. Det har selvfølgelig bare sit helt eget regelsæt, udstyr og baner.

En Padel bane måler 10 x 20 meter og er omgivet af høje glasvægge, der bliver brugt aktivt i spillet. Ligesom i tennis er banen delt op på midten i form af et net langs jorden. Padel er en helårssport, der kan spilles både inde og ude.

Padel blev opfundet i Mexico i 60'erne. I dag er Spanien det land i Europa, hvor flest spiller Padel, og solbrune spaniere, der pisker rundt på udendørs baner i deres misundelsesværdige vejr, et ret hyppigt syn.

I Danmark er det derimod knapt så almindeligt. Vi har væsentligt flere indendørs baner, og antallet af disse er igennem de seneste år eksploderet i takt med, at flere og flere har fået øjnene op for spillet.

Pointsystemet er det samme som i tennis. Seks vundne partier giver et sæt, og der spilles altid bedst af tre sæt. I Padel er det også serven, der sætter gang i et parti, men modsat tennis skal man i Padel underhånds-serve – en betydeligt nemmere serv at eksekvere som nybegynder.

En Padel kamp varer typisk en time, og tiden flyver med raketfart, så husk at nyde hvert et minut.

Ole Sonberg
Afdelingsleder Padel